FACULTATEA ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, este organizată în trei departamente: Biochimie – Tehnologii, Bioinginerii în industria alimentară şi Pescuit, Acvacultură şi Protecţia mediului.

Este lider naţional în educaţia universitară în domeniul industriei alimentare prin: calitatea şi nivelul cunoştinţelor absolvenţilor săi, resursele umane şi materiale de excepţie pe care le pune la dispoziţia studenţilor, dimensiunea europeană a programelor de studii oferite. Oferă fiecărui student oportunitatea de a-şi dezvolta şi valorifica la maximum potenţialul propriu prin educaţie, instruire şi dezvoltare profesională şi posibilitatea de a urma un ciclu complet de pregătire: licenţă – masterat – doctorat.

Baza materială a FSIA este formată din spaţii moderne de învăţământ, staţii pilot (morărit-panificaţie, carne, lapte, ape reziduale) şi laboratoare dotate cu echipamente de cercetare de ultimă generaţie, specifice aplicaţiilor legate de calitatea şi siguranţa materiilor prime agricole; caracterizarea nutriţională, chimică, biochimică, fizică, microbiologică şi senzorială a alimentelor; producerea şi caracterizarea preparatelor enzimatice din diferite surse; interrelaţiile dintre componenţii alimentelor cu parametrii endogeni şi exogeni şi aspectele toxicologice ale alimentelor; procesarea alimentelor; procese şi aparate.

Activitatea de cercetare din cadrul acestui proiect se realizează în laboratoarele Centrului de Cercetare Biotehnologii în Industria Alimentară şi Acvacultură şi în laboratoarele Platformei Bioaliment.

Website: http://www.sia.ugal.ro

MEMBRII ECHIPEI*:
Alexe Petru
Aprodu Iuliana
Aron (Maftei) Nicoleta
Bahrim Gabriela Elena
Banu Iuliana
Borda Daniela
Constantin Oana Emilia
Dănăila Marian
Drăgoi Larisa
Dumitraşcu Loredana
Gavrilă Gabriela
Gîtin Liliana

Ionescu Roxana

Lupu Anca
Neagu Corina
Nicolau Anca Ioana
Pătruţă Liliana
Simiţaru (Vasilean) Ina
Stanciu Silvius
Teclă Alina
Balaure Elena
Dimitriu Mihaela

 

*Actualizare 2010