Catedra de TEHNOLOGIA PRELUCRARII PRODUSELOR AGRICOLE funcţioneaza în actuala structura din anul universitar 1992-1993 la Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca si este acreditata din anul 2001.

Obiective generale ale specializărilor Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole şi Controlul şi Expertiza Produselor Agricole este de a pregăti ingineri tehnologi, specialişti în domeniile industriei alimentare, precum şi profesori pentru liceele cu profil de industrie alimentară sau licee cu profil agricol. De asemenea aceşti specialişti îşi pot desfăşura activitatea la firme care au ca obiectiv cercetarea în industria alimentară, promovarea unor tehnologii moderne, promovarea noilor ingrediente şi utilaje pentru industria alimentară, în Direcţiile Sanitar Veterinare – Siguranţa alimentelor, în Direcţiile de Sănătate Publică, în Oficiile de Protecţia Consumatorului sau în alte structuri asemănătoare.

Obiective specifice ale specializării Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole sunt următoarele:
- cunoaşterea sub aspect biochimic şi microbiologic a materiilor prime de origine vegetală şi animală, a    semifabricatelor şi a produselor finite;
- cunoaşterea şi însuşirea de către studenţi a tehnologiilor de procesare a materiilor prime de origine vegetală şi animală precum şi transformarea lor în produse finite;
- cunoaşterea şi aprofundarea fenomenelor de transfer şi a operaţiilor ce se desfăşoară pe parcursul procesării;
- studiul principalelor aparate şi utilaje utilizate în industria alimentară;
- aprofundarea principalelor metode de conservare a materiilor prime şi a produselor finite;
- însuşirea de către studenţi a modului de examinare din punct de vedere organoleptic, fizico-chimic şi microbiologic a produselor alimentare;
- cunoaşterea şi aplicarea actelor normative privind calitatea şi siguranţa alimentelor;
- studierea şi însuşirea noţiunilor de management şi marketing în industria alimentară.

Website: http://www.usamvcluj.ro

MEMBRII ECHIPEI*:
Isvoranu Cristina

Man Simona Maria
Mudura Elena
Mureşan Crina
Muste Sevastiţa

Păucean Adriana
Rotar Mihaela Ancuţa

Salanta Liana Claudia
Semeniuc Cristina Anamaria
Socaci Sonia Ancuţa
Suharoschi Ramona
Tofană Maria

 

 

 

 

 

*Actualizare 2011; în perioada octombrie 2008-iulie 2010 responsabil de proiect a fost dna Prof. Constanţa Modoran