UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA
VETERINARA DIN BUCUREŞTI,
are o existenta de peste 150 ani si este cea mai
reprezentativa si prestigioasa institutie de invatamant
superior din Romania in domeniul agronomiei si medicinei
veterinare.
In prezent universitatea are 7 facultati:
Facultatea de Agronomie, Facultatea de Horticultura,
Facultatea de Zootehnie, Facultatea de Medicina
Veterinara, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si
Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii,
Facultatea de Management. Fiecare dintre aceste
facultati ofera posibilitatea studentilor de a urma
cursurile de licenta, masterat si doctorat.
In cadrul acestei Universitati,
FACULTATEA DE BIOTEHNOLOGII este relativ noua,
activand din anul 1994 si este singura cu acest profil
din Romania.
Facultatea de Biotehnologii isi
desfasoara activitatea in conformitate cu sistemul
Bologna si in prezent deruleaza trei programe de
licenta: Biotehnologii Industriale, Biotehnologii
Agricole si Biotehnologii Medical Veterinare,
precum si trei programe de master acreditate
ARACIS in domeniile: Biotehnologii si siguranta
alimentara, Biotehnologii in protectia mediului si
Aplicatii moderne ale biotehnologiilor in agricultura.
Echipa de cercetare din cadrul Facultatii
de Biotehnologii departamentul de Biotehnologii
Industriale, este implicata in mai multe proiecte
nationale si internationale in diferite programe de
cercetare: FP7, Erasmus, Leonardo da Vinci, Socrates,
Banca Mondiala, s.a.
Laboratoarele Facultatii de Biotehnologii
sunt dotate cu aparatura pentru determinari
fizico-chimice si microbiologice uzuale in domeniul
analizei calitatii produselor alimentare.
In plus, exista si o serie de
echipamente moderne si performante cum ar fi: HPLC,
spectrofotometru VIS, spectrofotometru IR, colorimetru
Hunter Lab, GC, GC-MS si altele, utilizate in cadrul
cercetarilor stiintifice din domeniu.
Echipa de cercetare din cadrul facultatii
a finalizat sau are in derulare proiecte de cercetare pe
tematici actuale dintre care amintim: procesare minimala
fructe si legume, conservarea alimentelor utilizand
antimicrobieni naturali, noi tehnici de ambalare pentru
produsele alimentare, antimicrobieni naturali,
tehnologii inovative de procesare (tratare Ohmica,
tratare la presiuni inalte – UHP, tratare cu pulsuri
electrice de inalta tensiune – PEF), obtinere de enzime
microbiene si coloranti naturali pentru utilizare in
industria alimentara, culturi lactice si bacteriocine,
monitorizarea poluarii apelor, etc.
Website:
http://www.usamv.ro/
|
MEMBRII ECHIPEI:
Culetu Alina
Draghici Mihaela Cristina
Geicu Mihaela
Ghidurus Mihaela Elena
Iosub Laura
Israel Roming Florentina
Mateescu Oana
Mitelut Amalia Carmen
Niculiţă Petru
Popa Alexandra
Popa Mona Elena
Radu Popovici Andrei
Radu Toma
Turtoi Mira Oana
Garniceanu Sorina
Palade Mihai Laurentiu
Sterian Adriana
Chiru Marcela
Curtasu Nicoleta
Hergan Vasilica
|