UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCUREŞTI, are o existenta de peste 150 ani si este cea mai reprezentativa si prestigioasa institutie de invatamant superior din Romania in domeniul agronomiei si medicinei veterinare.

In prezent universitatea are 7 facultati: Facultatea de Agronomie, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Zootehnie, Facultatea de Medicina Veterinara, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management. Fiecare dintre aceste facultati ofera posibilitatea studentilor de a urma cursurile de licenta, masterat si doctorat.

In cadrul acestei Universitati, FACULTATEA DE BIOTEHNOLOGII este relativ noua, activand din anul 1994 si este singura cu acest profil din Romania.

Facultatea de Biotehnologii isi desfasoara activitatea in conformitate cu sistemul Bologna si in prezent deruleaza trei programe de licenta: Biotehnologii Industriale, Biotehnologii Agricole si Biotehnologii Medical Veterinare, precum si trei programe de master acreditate ARACIS in domeniile: Biotehnologii si siguranta alimentara, Biotehnologii in protectia mediului si Aplicatii moderne ale biotehnologiilor in agricultura.

Echipa de cercetare din cadrul Facultatii de Biotehnologii departamentul de Biotehnologii Industriale, este implicata in  mai multe proiecte nationale si internationale in diferite programe de cercetare: FP7, Erasmus, Leonardo da Vinci, Socrates, Banca Mondiala, s.a.

Laboratoarele Facultatii de Biotehnologii sunt dotate cu aparatura pentru determinari fizico-chimice si microbiologice uzuale in domeniul analizei calitatii produselor alimentare. In plus, exista  si o serie de echipamente moderne si performante cum ar fi: HPLC, spectrofotometru VIS, spectrofotometru IR, colorimetru Hunter Lab, GC, GC-MS si altele, utilizate in cadrul cercetarilor stiintifice din domeniu.

Echipa de cercetare din cadrul facultatii a finalizat sau are in derulare proiecte de cercetare pe tematici actuale dintre care amintim: procesare minimala fructe si legume, conservarea alimentelor utilizand antimicrobieni naturali, noi tehnici de ambalare pentru produsele alimentare, antimicrobieni naturali, tehnologii inovative de procesare (tratare Ohmica, tratare la presiuni inalte – UHP, tratare cu pulsuri electrice de inalta tensiune – PEF), obtinere de enzime microbiene si coloranti naturali pentru utilizare in industria alimentara, culturi lactice si bacteriocine, monitorizarea poluarii apelor, etc.

Website: http://www.usamv.ro/

MEMBRII ECHIPEI:
Culetu Alina
Draghici Mihaela Cristina
Geicu Mihaela
Ghidurus Mihaela Elena
Iosub Laura
Israel Roming Florentina
Mateescu Oana
Mitelut Amalia Carmen
Niculiţă Petru
Popa Alexandra
Popa Mona Elena
Radu Popovici Andrei
Radu Toma
Turtoi Mira Oana
Garniceanu Sorina
Palade Mihai Laurentiu
Sterian Adriana
Chiru Marcela
Curtasu Nicoleta
Hergan Vasilica