Scurt istoric
• În 1996 - se dezvoltă în cadrul S.C. ARCADA COMPANY, ca obiect de activitate „Măcinişul grâului şi al porumbului” în unitatea de morărit din localitatea Şendreni a judeţului Galaţi, capacitatea de producţie fiind de 24to/24h;
• În 2006 - 2007 - se derulează proiectul SAPARD pentru modernizarea morii de grâu prin retehnologizare cu utilaje Bühler, având în componenţă: silozul de grâu - cu o capacitate de 5000 to, prevăzut cu instalaţii de precurăţire, aerare şi monitorizare a temperaturilor; moara de grâu - cu o capacitate de 80 to/24h, dotată cu tehnologie şi utilaje de ultimă generaţie - Bühler; laboratorul de analize fizico-chimice şi reologice, cu aparatură Perten şi Chopin; linii de ambalare ale produselor finite, automatizate;
• Capital privat 100%.
Obiective
Ţelul nostru este să oferim consumatorilor produse de cea mai bună calitate şi sigure, şi să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa judeţului Galaţi şi a judeţelor limitrofe.
Putem atinge acest ideal prin:
• Creşterea continuă a nivelului de satisfacţie a clienţilor consumatori de produse ARCADA;
• Fabricarea produselor de calitate şi sigure din punct de vedere alimentar;
• Responsabilizarea şi conştientizarea angajaţilor privind calitatea şi siguranţa;
• Îmbunătăţirea continuă a tehnologiei de fabricaţie în scopul realizării produselor de calitate, sigure, în concordanţă cu exigenţele consumatorilor;
• Comunicarea externă a organizaţiei cu furnizorii şi beneficiarii prin construirea relaţiilor solide, oneste, reciproc avantajoase;
• Implicarea în susţinerea acţiunilor sociale iniţiate de comunitatea locala şi în protejarea mediului înconjurător.
Produse
• Făinurile ARCADA sunt standardizate calitativ pentru destinaţii clare de utilizare, obţinute din grâu de calitate în condiţii stricte de igienă şi siguranţă. Principalele produse fabricate sunt: făina superioară de grâu „480” – recomandată pentru specialităţi de panificaţie, patiserie şi cofetărie; făina albă de grâu „650” – echilibrată enzimatic, recomandată în producţia de pâine şi specialităţi; făina neagră de grâu – cu un conţinut de cenuşă între 0.91 – 1.40 %; făina dietetică – reprezentată de făina Graham; tărâţe de grâu – produs ce poate fi folosit şi ca ingredient în obţinerea produselor de panificaţie bogate în fibre.
Alegerea făinii ARCADA reprezintă un câştig pentru fiecare consumator.
În anul 2007 se proiectează, implementează şi certifică sistemul de management al siguranţei alimentare, în conformitate cu reglementările din Codex Alimentarius şi cerinţele conceptului HACCP având ca referenţial SR EN ISO 22000:2005.
Calitate şi siguranţă
Moara ARCADA menţine sistemul de management al siguranţei alimentului, certificat de Organismul de certificare TÜV CERT al TÜV NORD. Activităţile specifice de la recepţie până la livrare se supraveghează, controlează şi monitorizează atent. Au fost identificate pericolele potenţiale şi nivelurile acceptabile faţă de care s-au stabilit acţiuni preventive şi măsuri de control. Procesul tehnologic şi produsele finite sunt controlate continuu atât de operatorii morari cât şi de personalul de laborator. Aceste preocupări garantează consumatorilor că produsele au un nivel calitativ superior şi sunt sigure pentru consum.
In cadrul laboratorului de analize fizico-chimice şi reologice, dotat cu aparatură Perten şi Chopin, lucrează personal specializat pentru efectuarea analizelor, în conformitate cu noile standarde în vigoare. Tenacitatea, ambiţia, dinamismul şi iniţiativa sunt caracteristicile colectivului orientate spre performanţe.
Rezultatele activităţii de laborator efectuate în colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi – Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Produselor Alimentare au fost publicate în reviste indexate în baza de date internaţională.
Oferta de servicii de laborator cuprinde şi stabilirea profilului complet al făinii în concordanţă cu intenţiile de utilizare cu ajutorul sistemului Mixolab – un ideal instrument de control. După stabilirea profilului target se pot oferi soluţii pentru corectarea calităţii făinii în funcţie de destinaţie.
Aplicaţii practice „Mixolab” obţinute în laboratorul Arcada, privind conducerea procesului de măciniş au fost prezentate şi in cadrul mitingului internaţional Eurasia District al IAOM (International Association of Opertaive Millers), din octombrie 2008.
În calitate de utilizator Mixolab avem oportunitatea de a beneficia de parteneriatul de calitate BIPEA, fondat in 1970 de Cereal Industry, cu un numar de 1050 laboratoare în 57 tari. Se pot evalua la nivel internaţional corectitudinea funcţionării echipamentului Mixolab, cât şi abilitatea tehnică a personalului de execuţie.
Contact Adresa: Office: Strada Lunca Siretului, zona Bandă Barboşi, nr. 1 bis Galaţi
Punct de lucru: Moara Arcada, com. Şendreni, jud Galaţi, Cod 800416
Telefon / fax: 0236 826 637; 0744 553 163;
E-mail: arcadacompany@gmail.ro, moara.arcada@gmail.com, violetasorinaionescu@yahoo.com
Persoane de contact Director general: ing Mihai Huma & ing Spiru Mantu Şef moară: ing Violeta Sorina Ionescu
|